Riemann Zeta WU folyamatosan számolnak


Advanced search

Message boards : SZTAKI Desktop Grid : Riemann Zeta WU folyamatosan számolnak

AuthorMessage
Hatod
Send message
Joined: Dec 7 05
Posts: 5
Credit: 547,494
RAC: 0
Message 8286 - Posted 7 May 2014 6:39:49 UTC

  Sziasztok,

  Azt figyeltem meg, hogy a Riemann-Zeta feladatok akkor is foglalják a processzort, ha felfüggesztett állapotban vannak. Ugyanannyi kapacitást használnak a Task Manager szerint mint a ténylegesen futó feladatok.

  Például Suspend-elem az egész BOINC Managert, minden más projektbeli feladat leáll, csak ezek futnak tovább. A BOINC Manager úgy látja, hogy minden rendben, progressz tényleg nincs, de mégis van proci használat.

  Ugyanez történik ha ütemezés miatt egy ilyen feladat "Waiting to run" állapotba kerül. Ha egy Riemann-Zeta feladat elindul majd a manager leállítja és másikat indít el, akkor már kettő gondolkozik de egy halad. A limitálások szerint max 4 feladat futhatna ezen a gépemen, és azon kaptam magam, hogy már 6 feladat zabálta a teljesítményt, pedig csak 4 számolt valójában.

  Konfig: Win7, i7 proci, CPU 100% engedélyezve, de max 50% a magok közül számíthat (vagyis 4).
  Olyan limitálás is van, hogy ha nem-BOINC processzek már 80%-ban lefoglalják a CPU-t (össz-CPU teljesítméntyt) akkor minden BOINC feladat suspend-be kerül. De a fent leírt jelenség akkor is megtörténik, ha csak BOINC feladatok futnak a gépen.

  Találkozott még valaki ilyennel?

  ____________

  Hatod
  Send message
  Joined: Dec 7 05
  Posts: 5
  Credit: 547,494
  RAC: 0
  Message 9204 - Posted 14 Aug 2014 7:29:44 UTC

   Semmi változás.
   Most visszakapcsoltam a "Leave applications in memory while preemted", kísérletképpen.

   Quick and incomplete translation to English:

   The Riemann-Zeta WUs keep using the processor even if BOINC Manager suspends them. This is visible only in Task Manager (CPU usage doesn't change), BOINC believes it is suspended.

   Note that this is not related to other topics about endless WU times or bad results. This is a different application, the WUs are short and have detailed progress (percentages get updated frequently).

   Application: Riemann Zeta Research Project 1.01
   BOINC version: 6.12.34 (x64), on Windows 7.

   (Don't say to upgrade BOINC unless you _really know_ that it fixes the problem. I briefly read the changelog and I don't have time to experiment with virtual machines, etc.)
   ____________

   Post to thread

   Message boards : SZTAKI Desktop Grid : Riemann Zeta WU folyamatosan számolnak


   Home | My Account | Message Boards


   Copyright © 2018 SZTAKI Desktop Grid