Posts by pls-3

1) Message boards : SZTAKI Desktop Grid : HUNGARY magyarok ide! (Message 8277)
Posted 1475 days ago by pls-3
Szia Ádám!

Köszi a választ. 90%-ra volt állítva a proci használat. Beállítottam százra, most pár perce rendesen fut. Remélem hosszabb távon sem lesz vele gond.


Üdv: pls-3
2) Message boards : SZTAKI Desktop Grid : HUNGARY magyarok ide! (Message 8275)
Posted 1476 days ago by pls-3
Üdv!

Évek óta fut a gépemen a Boinc, és eddig nem volt ilyen probléma a futó projektekkel.
Háromféle projekt fut rajta, hogy mindig ki legyen használva a gép, akkor is, ha valahonnan nem jön egy ideig új feladat. Micro ATX alaplap Intel Atom procival, XP prof OP. rendszerrel. Éjjel-nappal üzemel.

A Riemann-Zeta projekttel viszont van valami probléma. A processzor idő számláló elmegy néhány másodpercig (a max. eddig 7 másodperc volt) aztán nullára ugrik. Vár egy kicsit, néha több percet, aztán megint mutat pár másodpercet, ezt csinálja amíg ki nem lövöm. Próbaképpen vártam egy hónapot, de a helyzet nem változott, a feldolgozottság 0% a hátralévő idő 2h 50min, nem változik. Így nem érdemes futtatni, mert elveszi az időt más projektek elől.

Találtam hasonló hozzászólást a fórumon, de választ, hogy mi a teendő ilyenkor, nem találtam. Tudna valaki tanácsot adni, hogy mit tegyek? Program hiba, vagy az én gépemmel van a baj? Összeférhetetlenség vagy valamit még le kellene töltenem? Vagy tiltsam le, hogy ne kapjak feladatot, amíg ez a projekt megy, mert ez a gép alkalmatlan hozzá?

Köszi: pls-3

3) Questions and Answers : Windows : alaplap csere (Message 8076)
Posted 2517 days ago by pls-3
Üdv Mindenkinek!

Lenne néhány kérdésem, ha valaki tud, kérem segítsen. Remélem, jó helyen teszem fel őket.

Az egyik az, hogy hogyan lehet alaplapot (újra kell töltenem az XP-t miatta) cserélni futó Boinc alatt (climaprediction, desktop grid, seti) úgy, hogy a programok utána fussanak tovább adatvesztés nélkül? Van-e valamilyen mentés-visszatöltés lehetőség?

Csatlakoztam az lhcathome projekthez, már lassan egy hónapja. De nem kapott feladatot a gépem, állandóan azt írja ki, hogy a kommunikáció elhalasztva. Felfüggesztettem, hogy ne vegye el az időt a másik projekttől. Ezzel kapcsolatos a következő kérdésem: Az időt a gép automatikusan elosztja a futó feladatok között, egyformán. Ha valamelyik projekt nem kap feladatot, vagy felfüggesztem, a felszabaduló gépidő eloszlik-e automatikusan a maradék feladatok között?

A gépemen pillanatnyilag az 5.10.30-as Boinc verzió fut. Automatikusan lecserélődik-e az újabb verzióra, vagy nekem kell telepíteni? És ha nekem kell, egyáltalán érdemes-e? Gyorsít-e rajta valamit, vagy van-e valami egyéb funkciója a frissítésnek, ha így is dolgozik?Home | My Account | Message Boards


Copyright © 2018 SZTAKI Desktop Grid